КАЛЕЙДОСКОП

Българска оперна звезда в Австрия с концерт в България

08 февруари 2016

 

Световноизвестното сопрано Красимира Стоянова излиза отново пред българска публика
 
На 31 януари оперната звезда Красимира Стоянова излиза за концерт в зала „България” с оркестъра на Софийската филхармония и под диригентската палка на маестро Георги Димитров.
 
Звездата иска да изпълни арии на Маргарита във „Фауст” от Гуно, на Матилда във „Вилхелм Тел” на Росини, на Аида в едноименната опера на Верди, на Тоска от едноименната опера на Пучини и др.
 
Оперната звезда вече беше в България и през 2015 г. Меломаните имаха удоволствието да я чуят в програма, избрана от нея и големия пианист Людмил Ангелов.
 
Звездите на музикалната сцена предложиха концерт с творби на Мусоргски, Верди, Респиги и Рахманинов. С него беше закрит фестивалът „Пиано екстраваганца“. 
 
Красимира Стоянова днес е звездата на Виенската опера… В родината е завършила музикално училище в Русе и Пловдивската консерватория.
 
На сцената на Софийската опера сопраното излиза пред 1995 г. Забелязва и оценява таланта й директорът на Виенската опера Йохан Холендер (1998), който я кани да стане солистка на Виенската опера.
 
На виенска сцена тя дебютира като Михаела в „Кармен”. И това й отваря вратите към... Карнеги Хол, Метрополитен Опера, Театро Колон в Буенос Айрес…Лондонската кралска опера и т.н.
 
Многобройни са почитателите на оперната звезда днес. Следват я от Милано и до Мюнхен, от Виена и до Ню Йорк, за да се насладят на оперни спектакли с нейно участие, съобщават медии.