КАЛЕЙДОСКОП

Българин в новинарските емисии на CBS News, NBC Chicago…

01 февруари 2016

 

Димитър Стаматов, роден в София, но от 16 години живеещ в Чикаго, неочаквано и за него попадна в централните новинарски емисии
 
CBS News, ABC Chicago, NBC Chicago, PBS, Chicago Tribune, Yahoo News – това са само част от медиите, които отразиха една важна стъпка в неговия живот – сключването на граждански брак с родената в Канада Кинзи Фризъл.
 
Куриозното бе това, че младата двойка предварително бе заявила на родителите си, че за тях по-важната дата е 11 юни 2016 г., за когато е насрочена официалната църковна сватба и не смятат подписването, планувано за днес, 5-ти януари, да бъде разгласявано и на него да присъства някой друг, освен необходимият по закона свидетел.
Оказа се обаче, че и свидетел не им е нужен, тъй като тази роля бе поета от присъстващите журналисти, а свидетелят, близките и всички останали научиха новината от телевизионните екрани.
В последствие разбрахме, че всичко това се е случило толкова бързо и неочаквано, защото те се оказали първата двойка за новата 2016 година, която е получила свидетелство за граждански брак в Daley Center в Чикаго.
 
Димитър и Кинзи, пътувайки в понеделник сутринта за работа и облечени делово и непразнично, се отбили в кметството 15 минути след отварянето му и подали документите си, за да бъдат те оформени за след 24 часа, какъвто е срокът преди подписване.
Очакванията им били, че след почивните дни в офиса ще има опашка, но… вместо това били поканени в кабинета на завеждащия отдела, а там последвала подготвената изненада.
Всяка нова година клеркът Дейвид Ор осигурява безплатна сватбена церемония за първата двойка, която получава свидетелство за брак от неговия кабинет. Както се съобщава в новините – след познанство от две години и половина, те са били оженени за две минути и половина.
 
Димитър и Кинзи, родени в противоположни краища на света преди 26 години, но събрани от съдбата в Чикаго, са получили в кметството и сватбени подаръци от различни спонсори за около 800 долара: престой за един уикенд в Palmer House Hilton, куверт за ресторант, цветя, билети за шоу, художествена фотография с изглед на Чикаго и др.  След сватбата в Канада, те ще посетят България, където живеят повечето от роднините на Димитър.
Всички водещи на новините им пожелаха дълъг и щастлив семеен живот.
Присъединяваме се към пожеланията, още повече, че много от читателите ни знаят за връзката на Еврочикаго с фамилията Стаматов, която се надяваме, не след дълго, да има нов наследник!
 
http://www.eurochicago.com/2016/01/balgarin-v-novinite/