АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Празник на българските студенти – 8 декември

08 декември 2015

 

 
ПРИВЕТСТВИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ  НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА БОРИС ВАНГЕЛОВ ДО БЪЛГАРСКИТЕ СТУДЕНТИ ПО СВЕТА ПО СЛУЧАЙ 8 ДЕКЕМВРИ
 
Скъпи студенти,
 
За мен е голяма радост да ви приветствам от свое име и от името на Държавната агенция за българите в чужбина по случай празника на българските студенти - 8 декември.
Студентските години са неповторимо изживяване. Човек открива и преоткрива, изследва и разработва теми и проблеми, които са му направили силно впечатление. Младият изследовател прави проучвания, които помни за цял живот. Студентите винаги са отворени към света, в който живеят и който се променя, те настойчиво търсят истини и държат на промените в обществото.
Убедени сме, че вие желаете да потърсите най-доброто в образованието извън България, за да получите знания и умения. Убедени сме, че милеете за българската духовност и култура, израз на което са създадените от вас организации в чужбина.
Благодарим ви, че популяризирате българската духовност и култура по света, че взаимодействате с Държавната агенция за българите в чужбина.
Във вас ние виждаме младите хора, които утре с много последователност ще се преборват за успеха на реформите, горди българи, които с действията си допринасят за развитието и просперитета на Родината.
Честит празник!
 
С поздрав,
 
Борис Вангелов
Председател