КАЛЕЙДОСКОП

Дарение за лицея „Васил Левски” в Кишинев, Молдова

24 ноември 2015

 

 
По инициатива на ръководството на директора на българската фирма „Кан” (гр. Ямбол) г-н Генчо Каназирев, с непосредственото съдействие на икономическия и търговския съветник в посолството на Република България в Румъния г-н Бронислав Денев и посолството на Република България в Молдова в Българския теоретичен лицей „Васил Левски”, в гр. Кишинев беше открита новооборудвана класна стая за подготвителен клас в училището. Оборудването, включващо изцяло нови мебели (чинове, столчета, учебна дъска, библиотека, закачалка), карта на България и портрети на възрожденци бяха изработени и дарени от фирма „Кан”.
 
Дарението и откриването на класната стая беше направено по повод Деня на Народните будители и празника на училището, и в рамките на официалното тържество в Българския теоретичен лицей.
 
Приветствие по повод празника и пожелания за просперитет отправиха в словата си извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Молдова г-н Петър Вълов и икономическият и търговски съветник в българското посолство в Букурещ г-н Бронислав Денев, който приветства преподаватели и ученици и от името на заместник-министъра на икономиката г-жа Даниела Везиева.
 
По повод празника и в присъствието на официалните гости в актовата зала на училището беше изнесена вълнуваща програма от ученици и учители посветена на Народните будители.
 
Официален гост на събитието беше директорът на фирма „Кан” г-н Генчо Каназирев. Двамата с посланик Петър Вълов прерязаха лентата на новата учебна зала и посрещнаха малките обучаеми.
 
Информация от посолството на Република България в Кишинев, Молдова.