Предстоящи Събития

Второ представяне на книга на проф. Иван Дреников

25 септември 2015

 

Предстои второ представяне на книгата на големия български родолюбец проф.Иван Дреников „Един достоен български офицер”. Книгата разказва за някои особени и важни моменти от живота на баща му – полковник Георги Дреников.
 
Българският офицер прави блестяща кариера в армията, създател е на безмоторното летене у нас, има големи заслуги за развитието на военно-въздушните сили.
 
Офицерът Георги Дреников е носител на ред висши отличия на няколко държави. Първите ордени за храброст получава още като млад офицер, участник в Първата световна война.
 
Втората премиера на книгата е насрочена да се състои специално във Военния клуб в София на 28 септември от 18.00. По-рано се състоя традицонната премира на нова книга на Иван Дреников в България в Националната библиотека „Св.Св.Кирил и Методий”.
 
От дълги години Иван Дреников живее в Каракас, Венецеула. Създава в Националната библиотека на Венецуела Отдел за редки книги и манускрипти.
 
През последните години патриотът често пътува в Родината. Изпод перото му излизат различни неголеми по обем книги, главно по проблеми на културата и историята.
 
Мотивиран изследовател, той разсъждава и върху загадки в българската история, с особено внимание и вълнение се отнася към корените и българската армия.