КАЛЕЙДОСКОП

Вълнуващи мигове в Париж

27 юли 2015

 

Приключи учебна година в Париж, изпълнена с полезни уроци, емоции и изненади
На 28 юни 2015 г. удари последния училищен звънец за учениците от Българското училище „Васил Левски“ в Париж. Приключи една успешна учебна година за нашето училище.Тя беше вълнуваща,пълна с полезни уроци и приятни изненади.Обогатихме нашите знания за България,за българските традиции и обичаи,пяхме и рецитирахме българска реч с езика свещен на нашите деди.
Специални гости на празника ни бяха учениците от СОУ „Васил Левски“ в гр.Троян. Подариха ни плакет и флаг с образа на Апостола на свободата Васил Левски.
Нашите училища имат мисията да съхраняват жаравата на българската традиция и културните ценности в европейската общност.
Пожелахме си възрожденския пламък на духовността да гори в сърцата ни, за да посяваме в нашите деца любов към българския език, българската история и българските творчески достижения.
И през тази учебна година се впуснахме в приключения. Най- вълнуващите, най-забавните от тях, на които показахме, че, дори далеч от България, носим в сърцето си силна любов към нашата древна и свещена земя, бяха Коледният спектакъл и Пролетният концерт.
По усмивките и огънчетата в очите на родителите и гостите, появили се по време на концертните програми, разбирахме, че сме развълнували публиката до сълзи. Бяхме и актьори, и певци, и танцьори...
В последния учебен ден учениците получиха удостоверенията за завършен клас, които са признати от българското министерство на образованието и науката.Те бяха връчени от г-н Асен Кръстев, съветник в посолството на Република България в Париж.
Благодаря ви, мили деца, че направихте живота ни толкова смислен, пълен, засмян, благодарен, песенен, предизвикателен.
Благодаря ви, мили родители, че ни поверихте вашето най-голямо щастие-вашите деца!
С обич към всички, които живеят с нас и за нас,                                                                                                                                                                          
Пламена Ерон, училищен ръководител, българско училище „Васил Левски”, Париж