КАЛЕЙДОСКОП

„Алианца” и българо-колумбийските връзки

10 юли 2015

 

24 души от Колумбия пристигнаха за кратко през юни в София. Пътуването им в България бе свързано и с участието им в научен форум.
Техническият университет в София проведе от 2 до 6 юни конференция на тема: „Предизвикателствата на висшето образование в България”. Колумбийски преподаватели, чиновници и студенти също се включиха във форума.
В групата от Латинска Америка имаше един зам.-ректор, двама представители на международните отдели на университетите, преподаватели и студенти, обобщи г-жа Дорис Дукова, президент на Колумбийско –българската фондация „Алианза”.
Фондацията „Алианца” от Богота разчита главно на контактите и инициативите, предложени от г-жа Дорис Дукова, партньор е на Техническия университет - София.
От години сънародничката ни и нейната фондация се занимават с популяризирането на българската духовност в Колумбия.
„Алианца” представя в различни колумбийски висши училища българската духовност, култура и висшето образование в България. Инициативите се посрещат с определен интерес.
Пътуването в България на представителната група от колумбийски висши училища бе в контекста на поредна „академична мисия”, допълни г-жа Дукова.
По информация на организатора на пътуването в България
Снимка: архив