Предстоящи Събития

Майсторски клас на големия пианист Людмил Ангелов. Концерт в НДК

26 юни 2015

 

МАЙСТОРСКИ КЛАС НА ПРОФ. ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ – "Софийски музикални седмици"
 
26 Юни 2015, Петък 19:00
зала 6
През месец юни маестро Людмил Ангелов и Нов български университет организираха шестото издание на клавирния майсторски клас със заглавие „Големите пианисти-композитори IV”. В майсторския клас на Людмил Ангелов тази година участват 25 млади пианисти от 14 до 30-годишна възраст.
 
Най-добрите участници в майсторския клас на големия български пианист ще се представят с концерт на 26 юни 2015 г. от 19:00 ч. в Зала 6 на Националния дворец на културата. Концертът е част от фестивала „Софийски музикални седмици“.
  
Участници, показали изключително майсторство по време на майсторския клас, ще спечелят стипендии в следните категории:
 
·          Представяне на концерт в рамките на международния музикален фестивал в Толедо, Испания.
·          Участие в концерт с Пловдивска филхармония;
·          Участие в концерт във Варшава – Български културен център;
·          Стипендия за обучение в курс в НБУ.
 
Людмил Ангелов е Почетен професор на НБУ и един от най-добрите изпълнители на Шопен в света. Впечатляващи са неговите рецитали през 2000 г. на Международния клавирен фестивал La Roque d’Anthéron във Франция, както и на Международния Шопенов Фестивал във Варшава.
 
Изпълненията на Людмил Ангелов се излъчват от радио и телевизионни канали в България, Испания, Полша, Франция, Великобритания, Унгария, САЩ, Аржентина и Корея.
 
Компактдискът на музиканта с ронда и вариации на Шопен получи награда от Международния Шопенов институт във Варшава с “Grand Prix du Disque Chopin”...
 
Музикантът от дълги години живее и работи в Толедо, Испания. Преподава в Консерваторията. Създал е в Толедо и Международен музикален фестивал.
 
Информация: НДК