Предстоящи Събития

Представяне на книгата „Българската народна мъдрост по света. Митове и легенди”, 6 част

29 април 2015

 

На 30 април 2015 г. (четвъртък) от 11:00 ч. в Националния дворец на децата в София, на адрес: бул. „Александър Стамболийски” № 191 ще се състои официалното представяне на уникалното издание – „Българската народна мъдрост по света. Митове и легенди”.  Организатори на събитието са Държавната агенция на българите в чужбина и фондация „Детето и фолклора”.
Книгата от поредицата „Българската народна мъдрост по света. Митове и легенди” е естествено продължение на предходните пет книги, осъществени съвместно с фондацията „Детето и фолклора”. Тези книги са доказателството за желанието на децата да държат жива връзката с българския фолклор. На поканата на ДАБЧ за превод на български митове и легенди се отзоваха ученици от българските училища в чужбина, техните учители и родители. В това издание се включиха с преводи от Франция, Испания, Украйна, Молдова, Русия, Германия, Канада, САЩ, Австрия, Великобритания и Швейцария.
Шестата част от поредицата включва преводи на митове и легенди от българската народна съкровищница направени от деца, което прави книгата уникална и интересна, също така и полезна за всички проявяващи интерес по темата. Децата имаха възможност не само да прочетат подбраните творби, но и да ги преведат на езика в страната в която живеят, да обогатят знанията си и езиковата си култура и да участват в проект който е мащабен и доказал своята ефективност през отминалите години.
Книгите са любимо помагало на ученици и учители в България и чужбина. Рисунките са дело на талантливи българчета, участвали и отличили се в конкурс за рисунка, организиран от фондация „Детето и фолклора” – „Мъдростта на народа ни”. За участие в празничното представяне на изданието са поканени представители от Министерство на културата, МОН, медии и други гости. Тържеството ще бъде съпроводено от изложба на рисунки на деца, включени в книгата и музикална програма с участието на ДЮФА „Изворче” и други.
Място на провеждане: Национален Дворец на децата, гр. София, бул. „Александър Стамболийски” №191, 30 април /четвъртък/, 11.00 часа.