КАЛЕЙДОСКОП

Великденска работилница в Чикаго

27 април 2015

 

По традиция всяка година в училище "Родна реч" към БУЦ "ЗНАНИЕ"- Чикаго  се организира Великденска работилница. Децата носят сварени яйца и под ръководството на учителките по изобразително изкуство се запознават с различни техники на боядисване. От изцапаните детски ръце изведнъж се появяват разцъфнали като цветенца яйца. Шестокласниците провеждат конкурс за "Най-красиво великденско яйце" вече втора година.
 
Учениците носят яйце - боядисано и аранжирано вкъщи. Журито, състоящо се от класния ръководител и учениците от 6 клас, се затрудни в оценките и класирането на най-изявилите се. Участниците бяха много, а яйцата от красиви по-красиви.
 
Всички получиха награди. Не пропуснахме да отбележим и Деня на Земята -12 април. Ани от 3 клас и Сами от 4 клас дадоха интересна идея. Нарисуваха дърво с птици с мото "Да пазим Природата, тя е нашето богатство".
 
Децата поставиха своите послания в приготвените пликчета и призоваха всички ученици да ги последват. С удоволствие приятелите им се присъединиха към тях. Написаха индивидуални, а в някои и класове изпратиха и колективни послания към Природата.

Маги Люцканова, кл. ръководител, изпратено специално за в. “България Сега”
 
http://www.bulgariasega.com/interesting_facts/balgarski_uchilishta_usa/24804.html