Предстоящи Събития

Пусни книга на свобода в Деня на книгата

20 април 2015

 

На Световния ден на книгата и авторското право, 23 април, свободни книги ще завладеят българските градове чрез предизвикателството "Пусни книга на свобода за Деня на книгата".
Идеята на организаторите от сайта "Аз чета" и българската буккросинг общност е в обществените пространства на населените места да бъдат "освободени" възможно най-голям брой книги чрез инициативата "Буккросинг".

В рамките на кампанията се провежда и конкурс за детска рисунка за ученици от I до IV клас под надслов "Книги  пътешественици". Малките творци могат да развихрят въображението си, като представят как свободните книги пътешестват по света в търсене на нови читатели. 

Крайният срок за изпращане на творбите е 24 април на адрес  гр. София 1799 - до поискване за Милена Тошкова Златарова (за конкурса). 

Няма ограничения за материалите, инструментите или техниката на рисуване, но е препоръчително рисунките да са цветни. Ще се приемат творби в размер А4 и размер А3. Всяко дете може да участва с една рисунка. 
Победителите ще получат комплект книги, осигурени от издателствата "Фют", "Софтпрес", и "Милениум".

Допълнителна информация и пълните условия за участие може да прочетете на сайта "
Аз чета".

В инициативата са поканени да се включат издателства, граждански организации, културни центрове, фирми и най-вече всички любители на книгите.
Повече информация на сайта bookcrossing.com
Публикува се по:
http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/04/20/2513118_pusni_kniga_na_svoboda_v_denia_na_knigata/
Със съкращения