КАЛЕЙДОСКОП

Концерт на Йорданка Христова в Куба

02 април 2015

 

На 15 март звездата на българската естрада Йорданка Христова е изнесла концерт в театър „TomasTerry” в гр. Сиенфуегос. Представила се е заедно с кубинската група „KfeMezclado”.
Проявата се е осъществила в контекста на българо-кубинското приятелство. Посветена е била на 55-годишнината от установяване на дипломатически отношения между двете страни и по случай 125-годишнината на театър „TomasTerry”.
На концерта в театър „TomasTerry” са присъствали множество представители на местните административни и културни среди. Звездата на българската естрада са аплодирали българският посланик в Хавана Светла Стефанова, както и други официални лица.
В края на концерта са били издигнати знамената на България и Куба.
В своята дълга професионална кариера поп-звездата има над 3500 концерта в над 40 страни по света. В репертуара си има предимно песни с лирико-драматичен характер. Специално място в творчеството й заемат латиноамериканските шлагери.
Йорданка Христова е завършила школата за естрадни певци в класа на Милчо Левиев през 1964 г. От 1967 г. е солистка на оркестър „София”.
През годините е изнасяла многократко концерти в Куба. Спечелила е уважението и признанието на кубинците за най-известния естраден изпълнител от България.
По информация, пристигнала от посолството на Република България в Хавана и друга информация