КАЛЕЙДОСКОП

Пролетен бал в Братислава

31 март 2015

 

Българи от Братислава и Виена празнуват заедно с песните на Богдана Карадочева и Стефан Димитров

 

Пролетта винаги свързваме с много усмивки и ведро настроение, с нови надежди и повече контакти. В тях съзираме радостно оживление в общността, обмяна на мисли и нови идеи.
 
Първият пролетен ден бе по особен начин празничен и за българите в Словакия. На 21 март в елегантния хотел Аполо в центъра на Братислава се проведе балът на българите под мотото "От любов живеем".
 
Повече от сто сънародници от Словакия и близката Виена дойдоха да се насладят на винаги влюбените и раздаващи любов и надежда Богдана Карадочева и Стефан Димитров.
 
Създаде се неповторима атмосфера. Всички присъстващи танцуваха и пяха любимите песни "Самотен ловец е сърцето" или пък "Остаряваме бавно..."
 
Балът бе организиран от Клуба на българските интелектуалци в Словакия, при активната подкрепа на българското посолство, Българския културен институт и успешни български предприемачи в Словакия.
 
Амбицията на организаторите е да се възроди традицията за провеждане на едни от най-успешните и търсени балове в Словакия. Инициативата допринася за това да се създадат разнообразни условия за срещи и празници за българите и техните приятели.
 
Мариана Янчева, Братислава, Словакия