Предстоящи Събития

Български дни в Малага

06 март 2015

 

Асоциация „България – Малага 2010” в сътрудничество с Асоциация „Българска дружина”-Малага и Асоциация „Марбела България 2013” организира в Малага инициативата „Български дни”.
Събитието ще се осъществи на 6 и 7 март. Програмата предлага няколко прояви: изложба на български художници от региона, изложба, посветена на българската духовност, представяне на книга, голям фолклорен концерт.
На 6 март от 18.00 свои произведения в Културния център Rafael Gonzalez Luna ще представят творците А.Тодоров, Р.Стоилова, А.Цолова, Ю.Любенова, Д.Мантаров. Своя книга „Цветовете на чувствата” ще представи и г-жа Петранка Костадинова, председател на Асоциация „България – Малага 2010”.
Голям концерт ще се състои на 7 март в Културния център Rafael Gonzalez Luna. Концертът е с начален час: 11.00. Български фолклор ще предложат танцови състави, създадени към сдружения на българите в Малага, Палма де Майорка, Валенсия, Мадрид.
Скъпи гости от България в концерта ще бъдат: Арт-център "Стринджендо”- Добрич, вокална група „Сладки пуканки” - НДД, София, балет „Б2”-Силистра”. Арт-поздрав ще поднесат испанските  приятели от Асоциация „Мария дел Мар Солеро” – Малага и др.  
След концерта е организиран бюфет, който ще предложи българска традиционна кухня.
Държавната агенция за българите в чужбина оценява високо взаимодействието между сдруженията на българите в Малага и от различни части на Испания. Благодари за празника на българската духовност.
Предоставена е изготвена изложба, посветена на делото на „Св.Св.Кирил и Методий”. Изпратен е Поздравителен адрес. В него се казва:”В общуването между организации и сънародници откриваме българската общност: силна, консолидирана, креативна”.