Предстоящи Събития

Рецитал и изложба, посветени на Васил Левски, в НДД

18 февруари 2015

 

 
Тържествен рецитал и изложба с отличени творби от Третия международен конкурс посветен на Васил Левски
 
 
На 19 февруари т.г. от 17.00 часа в Националния дворец на децата ще се проведе тържествен рецитал и изложба с отличени творби от Третия международен конкурс, посветен на Васил Левски, организиран от БУЦ „Знание”, Чикаго с подкрепата на ДАБЧ, Националния дворец на децата, София и Детската телевизия „Аз мога, аз знам”.
Навършват се 142 години от гибелта на идеолога на националната революция. Васил Левски е пример за смелост и сила на духа. Той е вдъхновение и гордост за всеки българин по света.
В тазгодишното издание на конкурса има участия с рисунки и литературни творби от САЩ, Словакия, Италия, Испания, Германия, Сърбия, Канада, Франция и България.Младите българи се включиха с повече от 800 рисунки по изобразително изкуство, посветени на Апостола, а литературните творби са повече от 500.
За първи път ще се проведе такова мащабно събитие, като чрез съвременните информационни технологии ще се включат участници от САЩ, Испания, Германия, Канада и България.
Държавната агенция за българите в чужбина ще връчи специална награда за рисунка на талантливо българско дете в чужбина.
Резултатите от конкурса ни убеждават, че Васил Левски е в ума, сърцето и душата на всеки българин. И нашите деца се гордеят с Апостола на българската свобода!
Входът е свободен! Заповядайте!
 
 
Виж : http://www.azmogaazznam.com/index/news/id/121