КАЛЕЙДОСКОП

Празник в Алкала де Енарес, региона на Мадрид

10 февруари 2015

 

На 20 декември в Алкала де Енарес, региона на Мадрид, се състоя коледното тържество на българското училище „Хр.Ботев” в Алкала де Енарес, създадено от асоциация за култура „Т.А.Н.Г.Р.А.”- Мадрид.

 

Коледният празник бе организиран като час по български традиции и култура. Разделени на отбори, родители и ученици отговаряха на въпроси, свързани с българските традиции за посрещане на Коледа и Нова Година.

 

Малчуганите подготвиха и представиха пред родителите стихчета, песни, танци и викторина. Родителите трябваше да отговорят правилно от коя етнографска област в България е предложеният танц.

 

Част от викторината бяха представените от учениците от горен курс обичаи. Това бе избраният начин да се потопим още по-дълбоко в атмосферата на Коледа и българското.

 

След зададени въпроси, получени отговори, рецитирани стихчета, изпяти песни и изиграни танци, събралите се бяха изненадани от коледна магия – появиха се заслужени подаръци за всички присъстващи деца.

 

Като за финал на празника за малчуганите бе организирана дискотека. А в това време  родители и учители осъществиха родителска среща.

 

Изключително ползотворна и подробна, срещата с родителите изясни много въпроси. Представен бе отчет за развитието на образователния проект Българско неделно училище „ Христо Ботев”.

 

В информация, изпратена от г-жа Деана Иванова, председател на асоциация за култура „Т.А.Н.Г.Р.А.” – Мадрид