ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Красимир Анев спечели сребърен медал от европейското по биатлон

03 февруари 2015

 

Българският биатлонист Красимир Анев спечели сребърен медал от европейското първенство в Отепя, Естония. 

27-годишният състезател от Самоков завърши втори в преследването на 12.5 километра и грабна осмото индивидуално отличие от континентален шампионат в професионалната си кариера.

Анев изравни и най-доброто си представяне в дисциплината. През 2007 г. в Банско и през 2011 г. във Вал Ридана той отново зае второто място на почетната стълбичка.

Останалите му медали са един златен, един сребърен и два бронзови в индивидуалния старт, както и един бронз в преследването. 

Той донесе второ отличие за България от европейското първенство в Естония след бронза на Владимир Илиев в индивидуалното. 

Анев потегли от осмото място в днешното преследване и успя да се изкачи с шест места спрямо спринта, въпреки че направи четири грешки - по една в първата, втората и четвъртата стрелба. Българинът финишира с 44.3 секунди изоставане от шампиона Алексей Слепов. 

Руснакът спечели втора титла в Отепя след вчерашната победа в спринта. Неговият аванс пред Анев беше съкратен с десет секунди, но останалите му преследвачи загубиха време днес и не го поставиха под напрежение. 

На трето място завърши руснакът Антон Бабиков с четири грешки и 50.7 секунди изоставане. Той спечели бронзовия медал след фотофиниш, който му отреди една десета аванс пред Ларс Хелге Биркеланд.

Норвежецът беше най-близо до Слепов, след като сгреши веднъж в първите си две стрелби. В третата обаче направи три грешки, което го лиши от шансове за титлата, а последвалият един пропуск в четвъртата в крайна сметка го остави дори извън медалите. 

Другият български участник в днешното състезание - Владимир Илиев, завърши на единадесета позиция. Той потегли шести на 53 секунди зад Слепов, но направи цели шест грешки в стрелбата и изостана с 1:48.4 мин. от руснака. 

С преследването приключи индивидуалната програма при мъжете. Във вторник от 13.00 часа е последното им състезание - щафетата на 4х7.5 километра. 
http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/01/2464049_krasimir_anev_specheli_sreburen_medal_ot_evropeiskoto/