КАЛЕЙДОСКОП

Усмихнати деца, умилени родители, радостни учители отбелязват Коледа в Париж…

19 януари 2015

 

Коледа е!
Всички знаем с какво трепетно очакване я чакат децата и колко труд, репетиции, каква стегната организация е необходима зад кулисите, за да се насладят гостите на спектакъла.
Но тази Коледа е специална за всички нас. Специална е, защото е първата Коледа на нашето ново българско училище « Паисий Хилендарски ».
За да бъде тя незабравима, за да бъде истински успех, ние, учителите и училищните настоятели си пожелахме един единствен подарък от Дядо Коледа…
Пожелахме си този празник да бъде вълшебен. Да хвърли куп звезди в празничната зала на ул. Неапол в 8-ми район Париж, където е нашето училище. Да донесе, ведрост и топлина в сърцата на всички българи, да ни дари със здраве, скромност и сили, за да градим с въодушевление и възторг нашето училище.
И стана чудо!
Сякаш с вълшебна пръчица, всички препятствия постепенно изчезнаха!
И ето какво видяхме вчера:
 
Приказен празник, усмихнати и лъчезарни деца, умилени родители, радостни учители, очаровани гости, прекрасно украсена елха, празнична зала, богата трапеза и весел, засмян Дядо Коледа!
Наши официални гости бяха:
- Г-жа Жулиде Шефкет, аташе по културните въпроси към посолството на Република България в Париж
- Отец Иван, представител на Българската православна църковна община “Св Патриарх Евтимий Търновски”, Париж
- Г-жа Вероник Тесе – директор на френското училище Фенелон, където се провеждат занятията ни, съвместно с португалското училище, с което поддържаме тясно сътрудничество.
С радост приехме участието на нашите специални гости :
- състав за народни танци Зора,
- художникът Боре Иванов, който представи свои картини на празника
Истинско удоволствие и неоспорен успех за всички гости бе първото официално участие на нашето вокално студио, с ръководител Рени Андреева, както и ателието по народни танци с ръковотел Лазарина Джорджева.
Благодарим на всички – на талантливите режисьори, на ентусиазираните, малки и големи участници, на официалните и специални гости!
Благодарим ви за трогателните мигове, с които ни дарихте на първата Коледа-2014 на училище « Паисий Хилендарски ».
Информацията е изпратена от Българското училище „Паисий Хилендарски”, Париж, Франция