КАЛЕЙДОСКОП

Коледен концерт във Ванкувър, Канада

05 януари 2015

 

 

„Заедно на Коледа в Канада“е съвместен концерт, предложен от  представители на българските общности от Сиатъл, Вашингтон и Ванкувър, Британска Колумбия.  
Събитието е първо по рода си. На хиляди километри от България две български общности от две съседни държави САЩ и Канада заедно празнуват Коледа.

Домакини на празника са
сънародниците във Ванкувър, Канада. Мястото на срещата е: Scandinavian Community Centre 6540 Thomas St., Burnaby.
В празничния концерт участват: Българското училище във Ванкувър, както и три формации при Българския културен център, Сиатъл. На сцената излизат Хор „Българските гласове на Сиатъл“ , с диригент Мери Шерхарт; „Сиатъл чета” (мъжка коледарска група и танцьори от „Работилницата“), с ръководител Даниела Иванова-Найберг и със специалното участие на Александър Еплер – гайда.
Не са забравени и най-малките. Своя арт-поздрав към българите от САЩ и Канада отправят децата от фолклорната група „Медена питка“, ръководена от Даниела Иванова-Найберг и Ана-Мария Георгиева.
За доброто настроение на събралите се имат грижата и Инструментално дуо „У-бре, де-бре“ (Васил Денев – кавал, Антон – тъпан); както и актьорите Христина Панайотова, Даниела Д’Лауи.
В празничната програма поучителна история по действителен случай „Как се тепа мечка“ представя Веселин Марков.Историята е режисирана от г-жа Панайотова.
По информация на организаторите в интернет

снимка: Ванкувър, Канада