КАЛЕЙДОСКОП

„Радио България” на вълните на RadioFRO в Австрия

04 декември 2014

 
10 години програма „Радио България” на вълните на RadioFRO – Линц, Австрия
 
90 предавания на български и немски за природата, историята, културата, народностите, празниците и обичаите на България, за нейните съседи, за връзките ѝ с Австрия и немскоезичния свят; 40 рубрики „Детско радиоутро” с гласчетата на децата от Българското училище „Орфей” в Линц; десетки срещи в ефира с наши съграждани от Линц, със слушатели от Австрия, България, Германия, Гърция, Кипър....
 
Бяхме първата българска медия в Австрия, при това двуезична, основана от „мигранти” за „мигранти” и за всички интересуващи се от България. Радваме се, че поведохме крак и ни последваха „Българите в Австрия”, „Виена днес”, „Бригада”, „България сега” и т.н.
 
Бърже лети времето, дано така да е било и с Вас, когато сте слушали нашите предавания. Опитахме се те да бъдат разнообразни по тема и качествени по съдържание. Ще се радваме, ако с нашите сме допринесли за популяризиране в Австрия и в немскоезичния свят на културата на България и на традиционно добрите и всестранни българо-австрийски взаимоотношения.
 
На всички наши съмодератори в предаванията, на нашите приятели от Клуб „Орфей“ и особено на учениците от Българското училище „Орфей” в Линц – сърдечна благодарност за съдействието! Вие и занапред сте винаги добре дошли в студиото.
 
Нашето следващо предаване е на връх Никулден, 06.12., събота, от 10 до 11 ч. СЕВ. А дотогава – останете със здраве и
Наздраве!
 
Доц. дфн Димитър Дунков
Продуцент, модератор