КАЛЕЙДОСКОП

Виена. Връчване на медал „Иван Вазов“ на г-н Гарбис Папазян

02 декември 2014

 

 
На 26 ноември т. г. в посолството на Р България във Виена се състоя тържествена церемония, на която на г-н Гарбис Папазян, изтъкнат представител на българската общност в Австрия бе връчен почетният медал „Иван Вазов“ на Държавната агенция за българите в чужбина.
 
Господин Папазян е удостоен с отличието в знак на признателност за дългогодишната му родолюбива дейност, посветена на съхраняването на българския дух, за многобройните му дарения в полза на сдружения и образователни средища, създадени от българите в Австрия,за опазването на християнските ценности и популяризирането на родната култура на австрийска земя, както и по повод на неговата 95-та годишнина.
 
Отличието бе връчено на г-н Папазян от българския посланик в Австрия Елена Шекерлетова, която в словото си изтъкна дълбоката признателност и почит на българите в Австрия към мъдростта, благородството и родолюбието на г-н Папазян, които виждат в негово лице истински доайен на българската общност. 
 
На церемонията присъстваха представители на БКПО „Кирил и Методий“, журналисти от българските медии в Австрия, служителите в посолството и БКИ. Г-н Папазян бе поздравен и от председателя на БКПО проф. Мими Дичева, която подчерта неговите големи заслуги към организацията, която през 2015 година ще чества своята седемдесетгодишнина.
 
Г-н Папазян бе трогнат и благодари за наградата, за вниманието и за благопожеланията, които получи от всички присъстващи.
           
            Информацията за тържеството е предоставена от посолството на Р България в Австрия