КАЛЕЙДОСКОП

Писателката Таня Иванова(Испания) представя свои книги

26 ноември 2014

 

 
На 12.11.2014 г. студио Фигура и салон Ефект в столицата предложиха представяне на книги на Таня Иванова от Испания. Сънародничката от дълги години живее на Иберийския полуостров.
 
Създала е  Асоциацията „Къща Тракия – България в Каталуния”.Организацията осъществи през годините дейности и инициативи по полуляризирането на България, българската история и култура в Испания.
 
Дейността на асоциацията бе съсредоточена върху осъществяването на срещи на културите и запознаването с празници и традиции.
 
От Таня Иванова и асоциацията й в Барселона бе представен великолепният филм на големия български кинодокументалист Андрей Алтъпармаков „Емигранти”, който разказва за съдбата на български емигранти в Испания.
 
През последните години Таня Иванова много твори. През 2011 г. излезе на испански език романът й „Срещи с Лудия”, преведен от самата нея по-късно и на български език.
 
Сънародничката ни владее няколко езика. Проявява траен интерес към писателската дейност. Сътрудничи на испански и български медии.
 
Нейни са излязлият сборник „Споделена самота” и стихосбирката „Трансформация”. Книги на Таня Иванова са били представяни както в Барселона, така и в Испанско-българския център в Мадрид.
 
През 2013 г. Таня Иванова създаде на испански език и втория си роман – „Изневерявай”. В същото време време читателите могат да се запознаят със стихосбирките „Нежност и страст” и „Разстояние”.
 
Писателката Таня Иванова е член на Съюза на свободните писатели и Българската академия на науките и изкуствата.
 
Снимка: Таня Иванова – архив