АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Изключителен успех на Крисия на детската Евровизия

18 ноември 2014

 

10-годишната Крисия в акомпанимент на пиано на братята Хасан и Ибрахим спечели второ място в конкурса за детска песен „Евровизия 2014”.
 
Песента „Планета на децата”, изпълнена от Крисия в Малта, спечели симпатии, покори, очарова, възхити. Крисия бе изпреварена единствено от 15-годишния Виченцо Кантиеро от Италия.
 
Гласуването на зрителите от държавите –членки на „Евровизия” отреди първото място на изпълнителя от Италия със 159 точки. 147 точки получи представената от малката суперталантлива българка песен. Трета остана представителката на Армения Бети със 146 т.
 
България получи първо място от Швеция, Нидерландия, Сърбия, Хърватия, Кипър, Гърция и т.н. Решителните точки за изпълнението на българката в края на гласуването пристигнаха от Нидерландия.
 
В музикалната надпревара участваха деца от 16 държави – България, Малта, Холандия, Сърбия, Русия, Армения, Италия, Словения, Украйна, Черна гора, Швеция, Грузия, Кипър, Хърватия, Сан Марино и Беларус.
 
„Забележителен ден за България! Поздравявам Крисия, Хасан и Ибрахим с призовото второ място на детската „Евровизия“. Със своята песен нашите малчугани ни накараха за пореден път да се гордеем и да се радваме на тези вълшебни детски таланти”, пишат медии за думи, изказани от премиера Бойко Борисов по повод представянето на българчетата.
 
Поздравявам ги и за избора да пеят на български пред публиката от цяла Европа”, сподели още премиерът.
 
Успехът е смайващ и наистина много голям по своята стойност. България имаше през последните години само едно класиране на финала на музикалния конкурс „Евровизия”, което разочарова мнозина и даде повод за критики към конкурса.
 
Високата оценка за представената песен дава крила и сериозни импулси на композитори и изпълнители за успешно участие на България и в следващи музикални конкурси в различни формати „Евровизия”.
 
Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на „Евровизия“ беше „Заедно“. Състезаващите се в Малта бяха съгласно регламента на възраст от 10 до 16 години. Крисия  бе най-малката участничка в конкурса.