Предстоящи Събития

Живка Шамлиева (Франция) представя свои книги в СГХГ

04 ноември 2014

 

Живка Шамлиева(Франция) представя свои книги в рамките на специална вечер, организирана в Софийската градска художествена галерия – вечер на литературата и музиката.
 
На публиката ще бъдат представени нейни книги, като „Внуците на Бай Ганьо”. Творческата вечер ще се състои на 9 ноември от 17.30.
 
Д-р Шамлиева дълги години е извън страната. Имала е своята медицинска реализация в Берлин. Впоследствие се е установила в Париж.
 
Почитателите на духовното ще имат възможност да чуят нейни текстове и да се насладят на произведения на музикалната класика, поднесени от изтъкнати български музиканти.
 
Нейната книга „Изстрадани звуци” претърпява няколко издания. Книгата й „Белегът” е преведена на френски език, книгата й „Цвете от вечността” – на руски език.
 
Публицистичното й перо е познато на читателите на „Народна култура”, „Литературен фронт”, „Отечествен фронт”, „Пулс”, „Антени”, „Отечество”, „Славяни”, „Родолюбие”, „Картинна галерия”.
 
Тя е позната и с благотворителните акции, които осъществява. Приходите от продажбите на нейни книги се влагат в закупуване на медицинска апаратура и консумативи, необходими на български болници.