КАЛЕЙДОСКОП

Австрия, Германия и Нидерландия най-желани държави за работа

03 ноември 2014

 

 
Австрия, Германия и Холандия са едни от най-желаните държави за работа от българите в Европа, съобщи телевизия Bulgaria on Air.
 
Над 800 свободни места в сферата на туризма, ресторантьорството, хранително-вкусовата промишленост и корабостроенето предложиха 8 европейски държави на българските граждани в рамките на Международната трудова борса, която се проведе в Бургас за трета поредна година.
 
От 1300 до 2400 евро достига месечната заплата в сферата на ресторантьорството в Германия. Подобно е заплащането и в сферата на туризма за Австрия.
„В Холандия имаме минимални прагове. Ако някой е на 32 години и работи на пълен работен ден, ще получи 1050 евро без таксите. Заварчик може да получи повече в зависимост от опита му”, споделя местен работодател.
Освен това има и свободни места за компютърни специалисти”, казва работодателят. Той  предлага вакантни места за корабостроители, електротехници и мотокаристи.
„За работата, която ние предлагаме, стартовата заплата за седмица е 3500 евро. В тази сума се включват осигуровките и наемът  за квартира, която ние намираме. Нетната заплата е след като платим тези разходи”, казва друг работодател от страната на лалетата...
Чуждестранните работодатели са интервюирали близо 1000 кандидати в Бургас. Повече от половината са допуснати до следващ етап за интервю.
През септември безработицата в България е била 10,5%, отчетоха от Агенцията по заетостта. За сравнение, безработицата в Холандия е 10,1%, а във Франция - 10,5%...
Investor.bg
Заб. Материалът е публикуван в БГ ГЛАС – медия на българите в Австрия
 
Публикува се по:
http://www.bgglas.com/news/choose-news/balgari-v-chujbina/448-avstria-germania-i-holandia-sred-nai-jelanite-za-rabota-ot-bulgarite.html
 
малки съкращения,
 
снимка Виена