КАЛЕЙДОСКОП

10 –та учебна година за БУЦ “ЗНАНИЕ”-Чикаго

03 ноември 2014

Децата обичат своето българско училище “Родна реч” на Център “Знание”!

Да си първокласник - то не е шега.
Колко много грижи имам аз сега.

По часовник ставам - времето следя.
Мирно на чина си трябва да седя...

Пиша, пиша букви и чета на глас,
и разказвам ясно, и внимавам в час...

Вече трета седмица децата са на училище  при любимата  си учителка.
Само три седмици, а децата вече обичат своето българско училище “Родна реч” на Център “Знание”! Само три седмици и учителката им е вече най- любимата.

Да ви я представим:
Казва се Елена  Нанева, завършила ПУ „Паисий Хилендарски” Магистърска степен по Начална училищна педагогика. Дългогодишен преподавателски опит, като начален базов учител.  
Тя е най- усмихната, лъчезарна  и добра учителка, която веднага грабна вниманието и любовта не само на своите ученици, но и на техните родители.  Още след първия учебен ден започнаха да се записват много децата – всеки искаше да е в нейния клас. Явно родителите си предаваха от уста на уста добрите отзиви за нея.
С какво г-жа Нанева грабна всички? Та тя е за първа година  в училището ни и  не носи авторитета си през годините и випуските , както другите учители в училище.
Как така в кроткия и глас има такива нотки, които карат всяко дете да слуша и попива дълбоко в сърцето си всяка нейна дума?  Вероятно  няма да разберем цялата истина на нейния магнетизъм, защото той извира някъде дълбоко в самата нея, но всички - деца, родители, учители могат да се радват на  прекрасната атмосфера, която тя създава с присъствието си и голямата и любов към професията,  която носи, с която иска да дари нашите малки първокласници.
Алекс няма търпение да стане събота, за да отиде в класа и, а Алегра по цяла седмица си съчинява песнички и с музика изразява колко и харесва в 1-ви клас.

БЛАГОДАРИМ ВИ, МИЛА Г-ЖО НАНЕВА!
Отново е Септември, звънец, деца, цветя и много усмихнати лица, на учители и родители...
Да, ние вече си имаме първокласник, той е толкова щастлив! Първият учебен ден мина бързо и толкова интересно, че всеки ден ме пита, "Мамо, днес на българско училище ли съм?" Благодаря на г-жа Нанева за това че даде такъв енергичен заряд на първокласниците! Пожелавам успешна и много вдъхновяваща учебна година на всички деца и учители в българските училища!

Мария Недев

http://www.bulgariasega.com/interesting_facts/balgarski_uchilishta_usa/22782.html