Предстоящи Събития

Мария Айолова(Ню Йорк) изнася лекция на One Architecture Week

14 октомври 2014

 

Лектори в професионалния форум, който ще се проведе в рамките на фестивалаOne Architecture Week на 18-ти октомври, ще бъдат Роберто Гонзалез Гарсиа от Адрес Жак (Испания), Франсис Еджерли от Асембъл (Великобиртания), Мария Айолова от Тереформ УАН (България/САЩ), Пиер Лоу от Колектив Етс (Франция), Дорийн Лиу от Ноуд Офис (Китай), Нура Ал-Сайех от Бахрейн и Жуао Руиво от португалското архитектурно бюро ФОРА, което спечели конкурса за обновяване на площад “Централен” в Пловдив.
Мария Айолова от години живее и работи в Ню Йорк. Преподава и се занимава с архитектура и урбанизъм.  
Основен фокус в работата й са теорията, науката и приложението на социалния и екологичния дизайн. Като изобретател притежава 18 патента.
Мария Айолова  е съосновател и директор в сектора образование на Тереформ УАН. Организацията се занимава със смарт дизайн в градовете.
Тереформ УАН разработват иновативни решения и технологии за устойчиви практики в областта на транспорта, градоустройството, инфраструктурата и т.н.
Архитект Айолова е печелила множество международни награди и конкурси, между които наградата за градски дизайн на AIA (American Institute of Architects) Ню Йорк 2013.
Сънародничката ни ръководи и ONE Lab NY School for Design and Science, както и One Prize Design and Science Award.
Изнасяла е лекции в престижни университети: University of Applied Arts във Виена, Pratt Institute, Parsons the New School for Design, Harvard GSD, University of Toronto и Rhode Island School of Design.
Лекция
Къде: Пловдив, Дом на културата, ул. Гладстон 15
Кога: 18 октомври, 19:00-20:00
С подкрепата на Главболгарстрой
Информация в интернет, програма на форума One Architecture Week