КАЛЕЙДОСКОП

Откриват учебната година в Малага, Испания

14 октомври 2014

 

 На 4.10.2014 г. за трета поредна година отвори врати Първо българско неделно училище ”Родина” – гр. Малага, създадено към Асоциация  “Малага-България 2010”. В момента това е единственото българско училище в Андалусия.  
 
Радостни и щастливи, че отново са у дома, учениците се запознаха с новите си другарчета и споделиха ваканционните си преживявания.
 
Тържеството за началото на учебната 2014/2015 г. бе открито и водено от ръководителя на училището г-жа Първанова. След като бе представен учителският екип, започна и подготвената програма. Учениците поздравиха присъстващите с песни и стихотворения.
 
Всички заедно – ученици, родители, и гости -  изпяхме  “Високи, сини планини” и “Моя страна, моя България”. Празничното настроение  завладя  малки и големи. Не липсваха и сълзи от вълнение...
 
Гости на тържеството бяха представители на испанската асоциация АVV CARRANQUE. Кратки приветствия поднесоха председателят на Асоциация ”Малага-България-2010″  г-жа Петранка Костадинова и председателят на АVV CARRANQUE г-н Мигел Руеда.
 
Отец Тарас – свещеник на украинската църква в Малага - по православен обичай благослови всички. Пожела българското училище да се развива все така успешно и занапред.
 
Прозвуча училищният звънец. По български обичай децата минаха под красивия венец от цветя и опитаха от вкусната питка, потопена в мед. След това учители, деца и родители се отправиха към класните стаи.
 
Петранка Костадинова, председател на асоциация „Малага-България 2010”, Малага, Испания