Предстоящи Събития

Пианистът Людмил Ангелов открива 12 издание на „Концертмайсторите”

09 октомври 2014

 

На 13 октомври 2014г. Людмил Ангелов ще открие и 12-тото издание на цикъла „Концертмайсторите” в зала „България” в София.Това е първа изява на пианиста с мецосопраното Надя Кръстева в един концерт.
Людмил Ангелов ще изпълни Третият клавирен концерт на Панчо Владигеров в съпровод на Оркестъра на Класик ФМ радио под палката на Григор Паликаров.
Характерно за творчеството на композитора Владигеров е „тънкото вплитане на българските интонации, българските песни и теми”, отбелязват от Класик ФМ.
Както той самият е казвал: „Ние сме българи и трябва музиката, която правим, да не забравя това”, коментира Ангелов.
Людмил Ангелов е носител на ред международни награди за изпълненията си, специално е отличаван за концертните програми, предлагащи произведения на великия Фредерик Шопен.
Виртуозният пианист се появява на музикалната сцена в София дни след приключването на престижния международен музикален фестивал „Пиано Екстраваганца Фест”, където участва в програмата на феста.
Музикантът, който от дълги години живее и работи в Испания, през последните години често прави концерти в България, арт-директор е на клавирен фестивал в София.
 

13 октомври 2014, зала „България“, 19:30


Людмил АНГЕЛОВ, пиано
Надя КРЪСТЕВА, мецосопрано


Оркестър на Класик ФМ радио

Диригент: Григор ПАЛИКАРОВ


Програма:

П. Владигеров: Рапсодия „Вардар“

П. Владигеров: Концерт за пиано №3

П. Стайнов: „Ръченица“ из Тракийски танци


Оперни арии от Фр. Чилеа, У. Джордано, Й. Щраус, Л. Пипков и др.