Предстоящи Събития

Български фолклорен празник в Цюрих, посветен на Съединението

29 август 2014

 

 
На 6 септември т. г. в Цюрих ще се състои голям български фолклорен празник. Организатор е Дружеството за български език и култура „Родна Реч” и училището към него.  
 
Инициативата е посветена на  Деня на Съединението. С изпълнения на български ритми ще се включат формации, създадени от сънародниците ни в Швейцария: танцова трупа „Луди млади”, музикална група „Седянка” и Швейцарския Български хор. Специално за случая от България ще гостува Детския танцов ансамбъл „Хорце”.
 
През тази година се навършват 10 години от учредяването на Дружеството за български език и култура „Родна Реч” и функциониращото към него Българско училище. В обучението са включени часове по български език, история и география на България. Училището е включено в брошурата на швейцарското Министерство на образованието, наред с училищата на другите 19 национални групи, представени в Цюрих.
 
По повод на юбилея ДАБЧ взе решение за удостояване на Дружеството за български език и култура „Родна Реч” с почетен плакет в знак на признателност за неуморната му дейност, посветена на България, както и да предостави комплект мъжка и дамска тракийски носии и детска художествена литература.