КАЛЕЙДОСКОП

Изложба „Мотиви от българския фолклор” в Брюксел

10 юни 2014

 

 
В дните 19-23 май в белгийската столица бе осъществена изложбата картини на българската художничка Петя Илиева. Проявата бе посветена на 24 май.
 
Изложбата „Мотиви от българския фолклор” беше представена в Европейското училище „Брюксел 1”.
 

Проявата бе организирана под патронажа на Н.Пр. Веселин Вълканов, посланик на Република България в Брюксел при съдействието на г-жа Руиз-Естурла, директор на училището. Откриването и бе на 20 май 2014 г. 

 
Изборът на мястото на изложбата не бе случаен. В училището учат както български деца, така и малчугани от различни националности. На откриването присъстваха много българи и белгийци.
 
Духовният зарад, който носи българскитят фолклор, въплатен в произведенията на художничката, с представянето на тази изложба стига до многолика и пъстра аудотория.
 
Изложбата популяризира българската духовност и българският фолклор. Тя способства за разширяването на интереса към българската култура и изкуство. Стотици посетиха изложбата.
 
Художничката е излагала своите произведения както в Родината, така и по света. Във взаимодействие с Държавната агегения за българите в чужбина нейни картини и винили, създадени по нейни произведения, са били представени във Франция.