КАЛЕЙДОСКОП

Българско участие в Седмицата на културата в Малага, Испания

26 май 2014

 

Клубът за народни танци «Българска роза» от град Малага представи български народни песни и танци.
 
 
От 5 до 11 май 2014 г. в Малага, Испания, се проведе Седмицата на културата на община Крус де Умиядеро. Кметство Малaга бе организирало богата културна програма. Предложено бе честване на празника Майски кръстове – Cruces de Mayo, което премина с участието на асоциации от общината.  
 
На 10 и 11 май на ул." Конде де Гуадалорсе" асоциациите от квартала представиха дейността си с щандове. Асоциация «Малага-България 2010» също участва със собствен щанд.
 
Асоциация „България-Малага” представи рекламни материали за България и кулинарни рецепти. Предложи  ръчно направени художествени и етнографски предмети, изработени от членове на асоциацията, ученици на ПБНУ «Родина» и техните родители.
 
Беше представена изложба, посветена на светите братя Кирил и Методий, изпратена от Държавната агенция за българите в чужбина, за което изказваме специална благодарност.
 
Щандът ни бе посетен от г-н Франциско Торес, кмет на град Малага, от от г-жа Тереса Порас, общински съветник и г-жа Рут Сарабиа, директор на отдел "Соцални права и гражданско участие".  
 
На 10 май от 14.30 ч в културната програма се включи съставът за народни танци към асоциацията «Български ритми». В него  участват и ученици от прогимназиален клас на ПБНУ «Родина». Клубът за народни танци «Българска роза» от град Малага представи български народни песни и танци.
 
Накрая българите в Малага извиха кръшно и весело хоро. Благодарим на организаторите! Благодарим на всички българи, който ни уважиха с присъствието си. 
 
Петранка Костадинова, Председател на Асоциация ''Малага-България-2010'' Гр.Малага, Испания
 

снимка: архив