КАЛЕЙДОСКОП

Православни икони са представени във Валенсия

19 май 2014

 

 
През втората половина на април във Валенсия бе представена изложба православни икони, създадени от художничката Стефка Борисова.
 
26 православни икони и една рисувана плащеница бяха подредени в Музея за история на Валенсия.
 
„Има работи, които са се появили на сън, други са вдъхновени или символизират важни събития в живота ми”, обясни за творенията си Стефка Борисова.
 
Художничката е родена в България. Повече от 30 години рисува православни икони. „По време на творческия процес усещах присъствието на Бога”, сподели художничката.
 
Изложбата бе организирана от асоциацията на българката „Бялата лястовица”- Валенсия. Тя бе включена в програмата от събития, предложени от сдружението и посветени на българската култура.
 
"Бялата лястовица" е признателна за подкрепата, получена от Община Валенсия. Организацията е благодарна и за съдействието, оказвано при разгръщането на нейната дейност от страна на генералния консул на Република България във Валенсия г-жа Мая Стефанова.
 
Изложбата икони бе посветена на Великденските празници. Наредена беше във време на духовно пречистване, в което, повече от всякога, са ни нужни човешките добродетели!
 
В информация, изпратена от г-жа Царинка Панева, асоциация на българката „Бялата лястовица” – Валенсия