АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Пламен Орешарски: „Наша обща кауза е да работим неуморно, за да пребъде България”

07 март 2014

 

Много българи се събраха на връх Шипка, за да отбележат 136-години от Руско –турската освободителна война и началото на Третата българска държава.
На легендарния връх малки и големи развяха трикольори. Премиерът Пламен Орешарски произнесе слово пред събралите се. Призова всички българи да се гордеят с миналото си, да се стремят да бъдат и достойни наследници на нашите предци.
Да бъдем на 3 март на този славен връх и да се поклоним пред героите на нашето Освобождение е наш дълг и чест”, каза в словото си Орешарски.
Премиерът посочи, че е дълбока признателността и благодарността пред смелостта и героизма на воювалите за свободата. Отбеляза, че „свободата не се дава веднъж завинаги, а че за нея трябва да се работи всеки ден”.
„За да пребъде България, трябва да се работи неуморно за нейното развитие” каза още премиерът, като подчерта „нека бъдем единни в родолюбието”.
Признателни българи положиха венци и цветя пред Паметника на Свободата, до който се стига по 894 стъпала. Паметникът е символ на извисения български дух.