АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Приветствие на и.д.председателя на Държавната агенция за българите в чужбина по случай Националния празник на Република България 3 март

27 февруари 2014

 

Скъпи сънародници,
От името на Държавната агенция за българите в чужбина и лично от свое име най-сърдечно ви приветствам с Националния празник на Република България 3 март.
България извоюва свободата си. Борбите на героите от Българското Възраждане се увенчаха с успех. Свободата бе постигната с духовното извисяване и саможертвения подвиг на будители и хиляди народни чеда.
Плеяда радетели за българска духовност и българска държавност вплетоха мисъл и слово, дух и стремление, за да може един ден българският народ сам да определя съдбата си.
Освободителната Руско-турска война ознаменува победата на оръжието и духа над чуждото владичество, отвори пътя на родината ни към създаването на нова българска държава, устремена към просперитет и благоденствие за хората.
На този празничен ден честваме българската държавност. Ценим святото дело на просветни дейци и революционери, както и подвига на воювалите по бойните полета.
Даваме си ясна сметка колко важна е паметта в историята и колко силно туптят сърцата ни при мисълта за Отечеството, защото то е най-свидното нещо в живота ни.
Честит Празник!
Йордан Янев
И.д.председател