Предстоящи Събития

Българи и французи с българска музика и танци ще празнуват 3 март в Южна Франция

24 февруари 2014

 

Българска музика ще звучи на 1 март(събота) в Екс ан Прованс по случай Националния празник на Република България и празника Баба Марта. Домакин на събитието ше е френско-българската асоциация „Прованс-България” от Екс ан Прованс.
Сдружението е от най-авторитетните и инициативните организации, събира в Южна Франция по празници французи и българи и популяризира българските традиции и фолклор.
Французи и българи ще имат възможност да участват в ателие за създаване на мартеници. Впоследствие, ще могат да се включат и в традиционното ателие за български народни танци.
Накрая програмата предлага концерт и танци. Ще прозвучи музика, изпълнена на акордеон, саксофон, кларинет и гайда. Във вечерта ще се включат дуо „Bulgar Unplugged” и хореографката Мая Михнева.
Празникът е обявен за 1 март и е с начален час: 18.30. Кувертът за вечерта е 10 евро за член на сдружението и 15 евро за всички останали. Децата ползват безплатен вход.
Местата в ресторанта са ограничени и затова организаторите приканват приятели и членове за своевременна реакция и резервации на  мейл.: afb.13@laposte.net и телефон: 06 10 20 21 87 .

В информация, изпратена от френско-българското сдружение "Прованс България", Екс ан Прованс, Южна Франция