КАЛЕЙДОСКОП

Кръгла маса за Български мемориален парк в Чикаго

24 януари 2014

 

Уважаеми Дами и Господа,
През изминалата 2013 година сред българската общност в Чикаго се зародиха много начинания и нови идеи. За много от тях Генералното консулство на Р. България в Чикаго бе поканено за участие. Искрено се надявам, че и през 2014 г. ГК ще остане доверен партньор на всеки един от българите в целия среден запад на САЩ и ще успеем още по-успешно да реализираме всички начинания за съхраняване на националния си дух, в добър синхрон и във взаимоизгодна полза с американската страна. Надявам се всичко, което започнахме заедно през 2013 г., да успеем да завършим със значително по-широка обществена подкрепа и да намираме все повече поводи да се обединяваме и да градим още и нови завоевания.
В тази връзка през 2013 г. започнахме дискусии с няколко инициативни групи за изграждането на български паметници в Чикаго. Сред националните герои за увековечаване са имената на Алеко Константинов и Васил Левски. Проучихме какво е правено по тази тема от българите в Чикаго в предишни години, намерихме съмишленици в България, запознахме местните власти със своите искания и декларирахме готовност да пристъпим към действие, направихме план за това.
Време е да поставим всичко заедно, да направим възможно всеки желаещ да се включи, да обединим усилия и виждания, и да изградим своя български мемориален парк в Чикаго.
За тази цел, Генерално консулство на Република България поканва за обсъждане „кръгла маса” всички желаещи организации с идеална цел, български граждани, представители на корпорации, доброволци и родолюбиви българи, във връзка с проекта за изграждане на български мемориален парк в Чикаго.
Срещата ще се проведе на 25 януари 2014 г. (събота), от 15.00 часа в
Elk Grove Village Public Library, 1001 Wellington Ave, Elk Grove Vlg, IL 60007
– зала за срещи. 
.
Дневен ред:
- Въведение
- Представяне на резултатите
- Представяне на план
- Дискусия
- Решения
.
Моля предварителни предложения да изпращате на електронен адрес:
Consulate.chicago@mfa.bg
subject:  Bulgarian Memorial Park
Вход свободен.
.
Симеон Стоилов,
Генерален консул на Р. България в Чикаго
 
http://www.eurochicago.com/2014/01/generalnoto-konsulstvo-organizira/