КАЛЕЙДОСКОП

Празник и концерт в Мадрид

23 януари 2014

 

На 14 декември 2013 г. Асоциация за култура „Т.А.Н.Г.Р.А.”- Мадрид организира в испанската столица коледен концерт. Той се състоя в културния център Mesetasde Orcacitas.
Концертът имаше цел да бъде реална среща на култури. Специален акцент в него беше поставен на българската култура и традиции. Концертът предложи богата фолклорна програма.
В първата част на концерта на публиката бяха представени танци от различни държави. Свои композиции изпълниха танцови състави, създадени от неправителствени организации, представящи Испания, Перу, Еквадор, Болибия, Парагвай и България.
Втората част на концерта бе изцяло организирана от Асоциация за култура „Т.А.Н.Г.Р.А” - Мадрид. Програмата съдържаше коледарски песни  и български танци. Певци и певици представиха на сцената фолклора ни, изпълниха и стари градски песни.
Асоциацията организира коледен базар и коледна томбола. Всеки в залата получи по гривна с късмет, като своеобразен символ на традиционната българска новогодишна баница с късмети.
Наши гости на концерта бяха г-н Атанас Будев, пълномощен министър, завеждащ консулската служба в посолството на Република България в Мадрид,  г-жа Татяна Дончева, първи секретар в посолството, зав. търговско-икономическата служба, представители на асоциациите на украинците и арменците.
 
Изразяваме благодарност към нашите спонсори, които подкрепиха празника ни - ЛАС АДАС , Ресторант  Ла касона.
 
В информация на г-жа Деана Иванова, председател на асоциация за култура „Т.А.Н.Г.Р.А” - Мадрид
 

Снимка: Мадрид