КАЛЕЙДОСКОП

Празничен концерт във Валенсия

14 януари 2014

 

Традиционният празничен концерт в навечерието на Коледа и Нова година, състоял се на 21 декември, отново събра българската общност във Валенсия. От години посрещаме заедно светлите празници в духа на българските обичаи и си пожелаваме спорна Нова година.
 
В концерта взеха участие децата от ПБНУ „Васил Левски“ и  танцьорите от двата танцови състава на фолклорна формация „Веселие“ към асоциация „Прогрес“. Гостува ни формация за традиционни испански танци.
 
Веселието и доброто настроение на малките изпълнители "заразиха" гостите на тържеството. Оставиха във всеки от присъстващите частица вълшебство и доброта.
 
Познатите стихчета и песни ни връщаха към духовното, родното, рисуваха обичани и незабравими картини от Родината. Малките коледари благославяха и желаеха здраве и берекет.
 
Много настроение и вълнения ни предложиха българските ритми. С искрящата радост и жизненост, бликащи от българския фолклор, танцьорите от формация „Веселие“ раздвижиха българския дух във всеки от нас.
 
На концерта присъстваха официални лица от Генералното консулство на България във Валенсия, представители на асоциации на българи и местни организации.
 
Пепа Златева, Валенсия, Испания