Предстоящи Събития

Фестивал на българската култура в Брюксел

18 ноември 2013

 

През ноември българи и белгийци в Брюксел имат възможността и удоволствието да съпреживеят интересни събития: срещи с творци,  театрална постановка, концерт класическа музика, български игрални филми.
Фестивалът се организира от сънародниците ни Златина Русева и Любомир Георгиев чрез филмовата къща Diogene. Двамата са филмови продуценти.Занимаватсе предимно с документално кино.
На 18 ноември среща с публиката ще имат творците:  Красимир Дамянов, писател  и Румен Леонидов, поет, които ще разсъждават върху литературата и творческото начало.
На 19 ноември ще бъде предложена театралната постановка "Дуенде", с участието на известната българска актриса Татяна Лолова.
На 20 ноември ще се състои концерт: „Париж – Буенос Айрес – една любовна история”, в който ще се представят българската пианистка Мария Мартинова и френският цигулар Сирил Гарак
Programme:
Claude Debussy- Beau soir
- La plus que lente
- Sonata for violin and piano in G minor
Horacio Salgán/ add. Martinova-Garac-  Homenaje a Pedro Laurenz
A.Bardi/C.Zárate/add. M.Martinova-  Nunca Tuvo Novio
Gustavo Beytelmann-  The Lacemaker(Le Dentelière)
-  Bethsheba (Bethsabée Au Bain)
J.C.Cobiàn/L.Teruggi -  Los Mareados
A.Piazzolla/add. C.Garac -  Le Grand Tango
На 20 ноември ще се състои и прожекцията на  българския игрален филм „Накъде пътувате? - филм на големите български творци: Рангел Вълчанов, режисьор и Георги Данаилов, сценарист
 
Script - Georgi Danailov, Rangel Valchanov
Music - Kiril Donchev
Cast - Albena Stavreva, Ani Valchanova, Antoaneta Stancheva, Georgi Enchev, Nikolai Urumov, Petar Popiordanov, Svetozar Kokalanov, Teodor Elmazov, etc.
 
Събитията са само част от програмата на фестивала и са с начален час: 19.00, само филмът е от 20.30. Мястото на срещата е: BRUXELLES, ESPACE SENGHOR.