КАЛЕЙДОСКОП

Първа среща на българските учители от Голямо Торонто, Канада

11 ноември 2013

 

На 2 ноември 2013 г. по случай Денят на народните будители се поведе първата по рода си среща на българските учители от училищата в Голямо Торонто с подкрепата на Генералното консулство на Република България. Представени бяха двете неделни училища при Македоно-българския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ и при Българската източноправославна църква „Св. Димитър“ - Брамптън, а също така трите български класа, които провеждат своето обучение по линия на Toronto District School Board /TDSB/, в помещения на канадски държавни училища, както и на българския клас в гр. Китчънър.
 
Виртуално, с приветствия по повод Деня на будителите и с информация, представена пред участниците в срещата, участваха Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ - Монреал към Канадско-български културен център "Зорница" и Българското училище “Св. Св. Кирил и Методий” във Ванкувър, както и г-жа Таня Натан, администратор в TDSB.
 
Срещата започна с приветствие на генералния консул Иво Мускуров по повод Деня на будителите. Той изрази увереност, че срещата ще помогне на учителите в организирането и провеждането на обучението по роден език на децата от българската общност.
 
Всеки от участниците представи информация за спецификата на училището/класа, в който работи, както и за успехите и трудностите, с които се сблъсква при преподаването на роден език.
 
По информация на Генералното консулство на Република България в Торонто