КАЛЕЙДОСКОП

29 октомври - Ден на бесарабските българи. Поздрав от Украйна

29 октомври 2013

 

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С 
 
 
Уважаеми сънародници!
 
Всеки изминал ден, препълнен с най-различни моменти и личности, остава в миналото, от което се гради нашата история. В историята на всеки народ има дати, които са значими и важни. Една от най-важните дати за нас е 29 окромври – Денят на бесарабските българи. Този ден е специален ден, в който се спираме за кратко за да се върнем назад в историята, да дадем оценка на днешния ден и да построим планове за бъдещето ни.
 
Преди около два века нашите предци са напуснали България, но тя винаги живее в сърцата ни. Бесарабските българи са участвали в Освобождението и изграждането на Независима държава. През годините ние успяваме да запазим нашият език и култура. Днес ние насочваме нашите усилия към подрастващото поколение.
 
Уважаеми сънародници, честит Ден на бесарабските българи! От името на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“, желая ви здраве, сили, успехи и късмет. Нека онзи пламък, разпален от безкрайната любов към България, никога не стихва и винаги да ви дава кураж да продължавате напред! Бъдете горди, че сте българи!
 
Честит празник!
 
С уважение,
         
Юрий Граматик
 
Президент на
Всеукраинската обществена организация
„Конгрес на българите в Украйна“