Предстоящи Събития

Арлекин 2014

23 октомври 2013

 

 
 Фестивалът “АРЛЕКИН” се провежда под мотото “Светът в моите очи” и има за цел да стимулира детската фантазия и творчество за създаване на оригинални   филми, телевизионни предавания и репортажи: музикално предаване, рекламни клипове, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия и всички останали формати, към които децата проявяват интерес,също така Интернет медии и  радио –радиопредавания, включващи всички жанрове.
 
Стартът на   АРЛЕКИН 2014 е даден. Във Фестивала могат да участват деца от 8-18 години, индивидуално, група, клас или училище.  Големите награди очакват своите победители, затование очакваме вашите идеите за филми, разкази или измислици  на адрес arlekinfest@abv.bgдо 30.12.2013 г.
 
Обучението във „виртуална видеокласна стая” отново ще бъде за  българските деца, живеещи в България и по света. С деликатната и безвъзмездна помощ на съответните специалисти  в областта на киното, телевизията, драматургията, журналистиката и други области, отново ще бъдат селектирани предложените идеи , след това подготвените  сценарии и накрая реализирането на самите филми.
Иновациите са водещи фактори във фестивала.Всяка година по време на фестивалните дни се представя продукт създаден от децата, който е постижение в най-новите технологии на интернет, медии и кино. Хит на 2013 година е първият игрален 3D игрален филм заснет от деца и прилагането  на кинектика технологии в управлението на сайтове.
Фестивалът за детско медийно изкуство „АРЛЕКИН” 2014 г. се провежда в следните категории: кино и телевизия, тв репортажи, радио предаване и интернет медии,
 
КИНО И ТЕЛЕВИЗИЯ
1.     Първи етап - представяне на идеите: разкази и измислици 
Авторите на избраните  от професионално жури идеи  получават награда-безплатно обучение
2.     Втори етап - обучение  .
По време на обучението одобрените идеи се доразвиват в сценарии.
Завършилите обучението  след успешно преминаване на тест получават получават награда – сертификат.  
3.     Трети етап - класиране на най-добрите доразвити сценарии
Авторите на  избраните от професионално жури 5 сценария получават голямата  награда - заснемане на филми по тях и излъчването им в трите фестивални  дни в гр. Варна.
4.     Четвърти етап - провеждане на Фестивала в гр. Варна
Всички екипи и индивидуални участници стигнали до 4 етап получават правото безплатно да бъдат настанени в Гранд Хотел Варна „ол инклузив” за трите фестивални дни в гр.Варна от 30.05 до 02.06.2014 г.
5.     Първите места при всички категории получават престижната награда статуетка и грамота, вторите и третите места грамота.
6.     Голямата награда на името на акад.Хачо Бояджиев се присъжда на най-добрата творба независимо от жанра.
При възможност всички участници получават допълнителни подаръци осигурени от спонсори. 
Предложените идеи - сценарии от младите автори, трябва да бъдат в обем до  три страници и да съдържат  истoрия /разкази или измислици/
ИНТЕРНЕТ МЕДИИ – Сайтове, създадени и модерирани от деца
Сайтовете се номиинрат в три категории, които определят качеството на сайта – съдържание /информация, култура, образование/, дизайн и навигация.
РЕПОРТАЖНИ ФИЛМИ – това представлява филм, заснет и монтиран от деца с различни устройства – мобилен телефон, фотоапарат, камери. 
  
Номинираните филми ще бъдат класирани от детско жури.
Община Варнаотново отворя вратите си за децата и за Фестивала, който ще се проведе от30.05.2014 до 02.06.2014 г под патронажа на кмета на гр.Варна г-н Иван Портних.
Държавната  агенция за българите в чужбина и широк спектър от професионалисти за работа с деца, подкрепят реализирането на този уникален   фестивал. Медийно съдействие осигуряват: БНТ, Дарик радио и „България сега“ – Чикаго.
От 10.01.2014 г.започват индивидуални консултации и разяснения на номинираните участници /от първия етап/ по скайп , както и виртуалното обучение.
Готовите Филми трябва да бъдат предадени до 15.05.2014 г.
На 20.05.2014 год. номинираните във всички категории ще получат покана за фестивалните дни във Варна.
 arlekinfest@abv.bg    
 
 
Линкове към трейлърите на филмите, които бяха реализирани след курс на обучение в школата на „Арлекин”.
http://www.youtube.com/watch?v=OjDBNf-VCpI&feature=autoplay&list=UU6GZbrShFx60iPn4ochPUUw&playnext=2