КАЛЕЙДОСКОП

Деветата световна среща на българските медии продължава във Велико Търново

17 октомври 2013

 

 
Керванът на участниците в Деветата световна среща на българските медии се мести от Пловдив във Велико Търново. Официалната част се открива в 15 часа с приветствие от кмета на старата столица Даниел Панов.
Предстои да бъде представен проектът на БАН "Възгледи за основните национални цели на България" с модератор генералния директор на БТА Максим Минчев. В представянето ще участват четирима академици: акад. Стефан Воденичаров /БАН/, акад. Антон Дончев, акад. Пламен Карталов /Софийска опера и балет/ и акад. Георги Марков.

По-късно в отделен
панел на срещата ще се обсъжда темата: "Медии и толерантност към и в българските общности по света".
Вечерта от 18.30 часа в Изложбени зали "Рафаел Михайлов" в рамките на съпътстващата програма на срещата се открива изложбата "Река на толерантността" на Национален фонд "13 века България". Тя ще бъде представена от художника проф. Греди Асса, директор на фонда.

В четвъртък са последните две дискусии на участниците в IX световна среща на българските медии. Те ще бъдат представени от журналиста Бойко Станкушев от БНТ, който ще разсъждава по темата: "Образованието като национален приоритет".
Втората дискусия под надслов "Образът на българския туризъм по света. Туризмът като медия" е на Румен Драганов от Института за анализи и оценка в туризма.
16.10.2013 | Автор : Иван Каневчев | Източник: СБЖ
http://sbj-bg.eu/index.php?t=20454