КАЛЕЙДОСКОП

При българските студенти в Манчестър

14 октомври 2013

 

Едно успешно начало на учебната година за българските студенти в Манчестър
През месец септември българите в Манчестър за пореден път доказаха, че са едно голямо семейство. Българските общности към трите големи университета в града посрещнаха новите студенти както подобава. Младите хора взеха участие в ежегодните изложения на студентските дейности.
Направени бяха шарени щандове, на които можеха да се видят както окачени български трибагреници, също и снимки на някои от най-красивите кътчета в нашата родина. Представените фотографии грабнаха вниманието на български и чуждестранни студенти.
След дългата и изморителна първа академична седмица всички българи в третия по големина град в Англия решиха да отпочинат заедно. Събраха се и за да си организират едно истинско българско събиране по случай Деня на независимостта 22 септември.
В събитието, освен завърнали се студенти, се включиха и първокурсниците, както и част от българските професионалисти, които живеят и работят в Манчестър. Новодошлите се запознаха с по-опитните и научиха това-онова за любимите места на българите в града.
Освен томбола с награди от българския магазин в Манчестър, организаторите на срещата бяха подготвили и специална викторина на историческа тема. Победители в нея излязоха новодошлите български студенти от университета в Салфорд: грабнаха голямата награда – бутилка шампанско, която с радост споделиха с всички останали. Така те си спечелиха адмирациите на по-опитните българи и бяха приветствани като официални членове на българската общност в Манчестър.
Никол Истилиянова, Манчестър
 
снимка: Манчестър