КАЛЕЙДОСКОП

"Споделена самота" на Таня Иванова представя ACCESO в Мадрид

11 октомври 2013

 

ACCESO – Гражданска асоциация за комуникации и образование „Sophia“ организира представяне в Мадрид през октомври на„Споделена самота“ –втората книга на Таня Иванова на испански език. Книгата е написана на испански и преведена от самата нея на български език.

Барселона и Мадрид служат за сценарий на този сборник от поезия, къси разкази, размисли и ежедневни случки, които се въртят около липсата на любов и ни разкриват, че разминаванията с другия чрез самотата и тъгата ни помагат да открием нашия собствен вътрешен глас. И така можем да разберем, че любовта не само не се губи, а веднъж изпитана – винаги ще пребъде в човешката същност.  

Таня Иванова живее в Барселона, владее няколко езика, президент е на Асоциация „Къща Тракия, България в Каталуния”. Любознателна и неуморна пътешественичка, Таня е любителка на фотографията и литературата. Публикувала е във вестници и списания. Отскоро е й член на Съюза на свободните писатели и Съюза на българските журналисти.
През 2011 г. излиза от печат романът й „Срещи с Лудия“, написан на испански и преведен от  самата нея на български език. През 2012 г. издава сборника „Споделена самота“. През 2013 г. излиза нейната стихосбирка „Трансформация“, която включва произведения, създадени между 1997 г. и 2009 г. 
Гергана Ценова, Мадрид

снимка: Таня Иванова, архив