Предстоящи Събития

Оперната прима Александрина Пендачанска с концерт в Пловдив

04 юни 2013

 

Световноизвестното сопрано Александрина Пендачанска ще изнесе на 4 юни концерт в Пловдив. Звездата ще гастролира на пловдивска сцена с рецитал в концертната зала в града.
 
Пендачанска ще вземе участие в IV –ия Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”.
 
Пендачанска ще си партнира в Пловдив с един от най-търсените майстори на клавирния съпровод в света проф. Семион Скигин (Германия), носител на "Gramophone Award" и "Cannes Award"
 
Редки са гастролите на световната прима на българска сцена, поради което сега българската публика има уникалния шанс да се наслади на интерпретаторското й майсторство.
 
Пендачанска е участвала в „Руслан и Людмила”(Глинка) при откриването на обновения Болшой театър в Москва, в Саломе (Рихард Щраус) в Сен Гален, в "Мнимата градинарка" на Моцарт в постановката на Щаатсопер и мн. др. 
 
Пендачанска е родена през 1970 г. На 19 години печели конкурса „Антонин Дворжак” в Карлови Вари, Международния певчески конкурс в Билбао и конкурса UNISA в Претория.
 
От 1989 г. досега Пендачанска пее в едни от най-престижните оперни театри във Виена, Париж, Берлин, Ню Йорк, Рим, Брюксел, Вашингтон, Хамбург, Москва, Торино, Неапол, Монте Карло...