Предстоящи Събития

Празничен концерт на Асоциация „Прогрес” във Валенсия

15 май 2013

 

Асоциация „Прогрес”- Валенсия кани на концерт, посветен на Българската култура и просвета и на славянската писменост. Концертът ще се състои на 18 май от 18.30 часа на адрес: Valencia, Paseo de la Pechina 42
В програмата е включено представянето на децата от Първо българско училище „Васил Левски” – Валенсия, изпълнения на Фолклорна формация „Веселие” – Валенсия и Фолклорна формация „Българска роза” – Палма де Майорка.
Асоциация „Прогрес” – Валенсия е създала българското училище „Васил Левски”, способства за развитието на образователния проект на сънародниците в Аликанте.
Асоциация „Прогрес” - Валенсия, председател г-жа Рени Младенова, взаимодейства със сдружения на българите в Мадрид и Палма де Майорка при организиране на фестивали и празници.
Фолклорната формация „Веселие”, създадена към асоциация „Прогрес”, прославя родната култура и фолклор, допринася за осъществяването на вълнуващи празници на културата и духовното, популяризира българския фолклор в местни испански празници във Валенсия.