Предстоящи Събития

Концерт на 9 май на известния джаз-пианист Милчо Левиев с „Еastern Eye” в Мадрид

09 май 2013

 

Изключителният български музикант Милчо Левиев ще свири джаз на 9 май в Мадрид. Пред испанската публика той ще се представи като като част от групата „Eastern Eye”.
Формацията включва музиканти от различни страни. В нея Милчо Левиев свири на пиано, Йотис Киорцоглу – на бас, другият гръцки музикант - Пантелис Стоикос – на тромпет и кавал, шведът Марк Халбхеер – на китара.
В Мадрид музикантите ще представят проекта си „Live at Moods in Zurich”.
Концертите на 9 май (четвъртък) са два – от 22.30 ч. и 23.30 ч., в зала „Bogui Jazz” – C/ Barquillo, 29. Цените на билетите: 10 евро и 12 евро.
Милчо Левиев е преподавател във факултета по джаз музика в University of Southern California, Лос Анджелис от 1998.
В професионалната си кариера има номинация за награда “Грамми” за най-добър вокален аранжимент на композицията на Чарли Паркър, записана от Манхатън Трансфър за албума “Mecca For Moderns” от 1981.
Той е и един от лидерите на джаз квартет Фрий Флайт, получил наградата на Los Angeles Times за най-добро комбо на 1982.
Милчо Левиев е носител на множество награди.Той е композитор, аранжор, изпълнител (пианист, кийбордист и диригент). Преподавател е по класическа и джаз музика. “Доктор Хонорис Кауза” на Нов български унивеситет, 1998.
Удостоен е и с френско отличие. Носител е на La Medaile d’ l’Academie Internationale des Arts, Париж, Франция.
 
Носител е на ордена “Стара планина” (1997) - най-високото държавно отличие, което връчва Президентът на Република България.