Предстоящи Събития

Празник на Българския Фолклор в Екс ан Прованс, Южна Франция

29 април 2013

 

Френско-българската асоциация „Прованс-България” кани своите приятели на специално организиран Празник на българския фолклор. Проявата ще се състои в събота, 11 май, в Екс ан Прованс, в региона  на Марсилия.
Отзовалите се, освен че ще изучават и играят български народни танци, ще се насладят на музиката, изпълнена от Браз бенд „Монтана”...
Mожете да научите български народни танци от различни региони на България. Може да подобрите своята техника в заниманията с професионален хореограф, съобщават от асоциацията.
 
Програмата на вечерта предлага: от 17.00 до 18.30 да се изучават танци, а след 19,30 - всеки да се забавлява в компанията на музикантите от браз бенда, специални гости на празника.
 
„Прованс България” е известна с традиционните конкурси за поезия, които провежда  и осъществяваните празници на българската култура и духовност, когато се събират много българи и французи.
Предварителната резервация е задължителна, заради допълнителна уточняваща информация за залата и паркирането и е на мейл provencebulgarie@yahoo.fr и phone 06 10 20 21 87;
Информацията е изпратена от г-жа Мирей Мартен, секретар на асоциация „Прованс България”, Екс ан Прованс, Южна Франция